YouTuber Lars (20) uit Denekamp scoort dankzij Twents accent

DENEKAMP – Met ruim 20.000 volgers is het kanaal Blokkiegames van Lars Blokhuis (20) een hit. Hij wordt herkend op straat, verdient een goed zakcentje en heeft een eigen studio aan huis. En dat heeft hij allemaal grotendeels te danken aan zijn zware Twentse accent.

 

Op zijn YouTube-kanaal Blokkiegames speelt Lars Farming Simulator games. In het spel bootst hij het boerenleven na. Hij oogst, voert zijn dieren en rijdt op een trekker. Doel is het bedrijf zo goed mogelijk draaiende te houden. In de video’s die Lars op YouTube plaatst kunnen abonnees meekijken met zijn game-avonturen. Per week post hij vier video’s.

Beginperiode

Bijna drie jaar geleden begon Lars met zijn YouTube-kanaal. Zijn filmpjes werden in de beginperiode nauwelijks bekeken. Vorig jaar zomer kreeg hij na een livestream binnen drie maanden 10.000 volgers. „Het kanaal is toen als een bom ontploft. Ik wist niet wat me overkwam”, zegt Lars enthousiast. Opvallend is dat de Denekamper YouTube niet kende voordat hij aan zijn kanaal begon. Nadat hij een soortgelijk filmpje bekeek via het platform besloot hij een kansje te wagen.

 

© Robin Hilberink

Accent

Lars valt vooral op vanwege zijn Twentse accent. Hij is ervan overtuigd dat je alleen kan scoren op YouTube als je lekker jezelf blijft. Kijkers uit heel Nederland waarderen zijn tongval. „Ik weet nog”, hij lacht even „dat zo’n typisch stadse jongen uit Amsterdam mijn livestream bekeek. Op de chat ging hij helemaal los. Hij zei: waar ben jij dan mee bezig? En wat is dat voor een ding? Hij wist gewoon niet wat een trekker was.” De abonnees van Lars zijn voornamelijk jongens in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. „Kinderen kijken geen televisie meer. Nee, ze zitten op YouTube en vloggen.”

Blauw haar

Lars’ ultieme droom is om van het ‘YouTuben’ rond te kunnen komen. Bij 50.000 abonnees gaat die droom in vervulling en kan hij van YouTube zijn fulltime baan maken. De Denekamper pakt zijn laptop en laat een grafiek zien. „Hier zie je hoeveel volgers er per periode bij komen. Als het zo doorgaat, heb ik over twee jaar m’n doel bereikt.” Mocht hij de mijlpaal halen, dan verft hij haar blauw. Die belofte heeft hij al gedaan aan zijn kijkers.

 

 

Toen ik de auto wilde uitstappen, stonden er ineens drie jongens om me heen. Ze wilden een selfie en een praatje maken, super vet

Lars Blokhuis

 

Lars woont nu nog bij zijn ouders, vlak over de grens in Nordhorn, maar hoopt binnen een jaar een eigen huisje te hebben in het dorp waar hij geboren en getogen is: Denekamp. „De livestreams vreten internet en de internetverbinding is hier niet al te best. Als je stream vastloopt verlies je zo 200 kijkers, dat is echt zonde. Als ik op mezelf ga in Denekamp heb ik glasvezel. Probleem opgelost”, zegt Lars met een lach.

Herkend worden op straat gebeurt nu al, vertelt Lars. „Ik moest boodschappen doen. Toen ik de auto wilde uitstappen, stonden er ineens drie jongens om me heen. Ze wilden een selfie en een praatje maken, super vet.” Ook tijdens zijn werk als bezorger heeft Lars bijzondere momenten gehad. Zo stond hij voor de deur om een pakketje af te leveren. De jongen die de deur opende keek hem vol ongeloof aan. „Ben jij Blokkiegames?”, zei hij met grote ogen.