Media 

Op deze pagina kunnen jullie alle artikelen lezen waar ik aan heb meegewerkt. Ook zal ik hier de linkjes plaatsen naar de uitzendingen waar ik aan heb meegedaan, als de linkjes beschikbaar zijn.

Tausende sehen beim virtuellen Treckerfahren zu

Wenn Lars Blokhuis Computer spielt, schauen ihm einige Tausend Menschen dabei zu. Der 20-Jährige filmt sich selbst dabei, wie er virtuell einen landwirtschaftlichen Hof betreut. Auf „Youtube“ gibt er seinen Zuschauern Tipps zum Spiel.

Helaas moet je om verder te kunnen lezen een account aanmaken op de website van Grafschafter Nachrichten. Toch willen verder lezen? Klik op “Verder lezen”.

Blokkie Games is de meest nuchtere YouTuber die er maar is

Hij heeft een accent, profileert zich duidelijk als Overijsselaar en staat met flink succes nog met beide benen op de grond: Lars Blokhuis. Of zoals we hem beter kennen: Blokkie Games. Met zo’n 18.500 abonnees is hij een behoorlijke meneer in de Overijsselse YouTube-scene. Wij spraken hem over zijn kanaal, zijn accent en zijn liefde voor farminggames.

Hé Lars, voor de mensen die je niet kennen. Wat doe je in je video’s?

Ik speel farming simulators. In deze spellen moet je een boerderij runnen en proberen deze steeds te verbeteren.
In de video’s zie je mij het spel spelen en in een klein gedeelte van het scherm ook mijzelf. Ik doe ook veel livestreams waarin ik de spellen speel, waarin ik veel interactie heb met de kijkers.

Je profileert je als echte oosterling. Ben je dat ook?

Jazeker! Tegenwoordig woon ik 400 meter over de grens bij Nordhorn. Maar ben eigenlijk Denekamper in hart en nieren!

En dat is ook te horen…

Ik ben een echte Twentenaar en dat wil ik laten zien én horen. Inmiddels ben ik 2,5 jaar bezig met YouTube en daarin heb ik iets heel belangrijks geleerd: je moet jezelf blijven.

Hoe je in het echt bent, zo moet je ook in je video’s zijn. Ik kom wel eens fans tegen, dan ben ik precies zo als in de video’s. Dat vinden zij leuk, maar ik ook. Mensen die je herkennen zijn supergaaf.

Inmiddels doe je lekker mee, maar hoe ben je begonnen?

Voordat ik begon wist ik amper wat YouTube was joh…

Lees verder

YouTuber Lars (20) uit Denekamp scoort dankzij Twents accent

DENEKAMP – Met ruim 20.000 volgers is het kanaal Blokkiegames van Lars Blokhuis (20) een hit. Hij wordt herkend op straat, verdient een goed zakcentje en heeft een eigen studio aan huis. En dat heeft hij allemaal grotendeels te danken aan zijn zware Twentse accent.

Op zijn YouTube-kanaal Blokkiegames speelt Lars Farming Simulator games. In het spel bootst hij het boerenleven na. Hij oogst, voert zijn dieren en rijdt op een trekker. Doel is het bedrijf zo goed mogelijk draaiende te houden. In de video’s die Lars op YouTube plaatst kunnen abonnees meekijken met zijn game-avonturen. Per week post hij vier video’s.

Beginperiode

Bijna drie jaar geleden begon Lars met zijn YouTube-kanaal. Zijn filmpjes werden in de beginperiode nauwelijks bekeken. Vorig jaar zomer kreeg hij na een livestream binnen drie maanden 10.000 volgers. „Het kanaal is toen als een bom ontploft. Ik wist niet wat me overkwam”, zegt Lars enthousiast. Opvallend is dat de Denekamper YouTube niet kende voordat hij aan zijn kanaal begon. Nadat hij een soortgelijk filmpje bekeek via het platform besloot hij een kansje te wagen.

Lees verder